Borgstelling MKB-kredieten (BMKB)

Tijdens zijn presentatie bij Westland Onderneemt verwees voorzitter MKB-Nederland, Jacco Vonhof naar de BMKB-regeling, een regeling gericht op ondernemers die onvoldoende zekerheden aan de bank kunnen bieden. De BMKB-regeling is een borgstellingsregeling van de overheid die dan garant staat voor een deel van een lening. Hierdoor krijgt de bank meer zekerheden en zal zij eerder geneigd zijn een lening aan uw bedrijf te verstrekken. Hiernaast heeft deze borgstelling bij veel van de grootbanken in Nederland ook een positieve invloed op de rente.

De BMKB is in het leven geroepen voor het midden- en kleinbedrijf. Het aanvragen van de BMKB-regeling verloopt via de bank. Tijdens een financieringsgesprek is het dan ook goed om bij de bank aan te kaarten dat u in aanmerking wilt komen voor deze regeling. Zij kunnen toetsen of u voldoet aan eisen voor de BMKB-regeling.

Partijen waarvan bij ons bekend is dat ze gebruik maken van de BMKB-regeling zijn: Rabobank, ABN-AMRO, ING, Triodos, Deutsche Bank ,Van Lanschot Bankiers, Qredits, Europese Horeca Financieringsmaatschappij etc.

Voor meer informatie over deze regeling verwijzen we u naar de Rijksoverheid.