Biografie drs. Adjiedj Bakas (spreker tijdens Energiek Ontbijt 21 sep. 2016)

Drs. Adjiedj Bakas is een van de meest invloedrijke trendwatchers van Nederland en met 200 lezingen per jaar een van de meest gevraagde sprekers van ons land. Bakas is, zelfs in tijden van crisis, altijd positief en ziet altijd kansen.

Eenzaamheid
Het motto van Bakas luidt: Tegenwind zorgt ervoor dat de vlieger omhoog komt.” Maar ondanks dat hij een rasoptimist is, verliest hij ook de realiteit niet uit het oog. Zo stelt hij in zijn boek De Toekomst van de Liefde dat een kwart van de Nederlanders eenzaam is. Niet voor niets bestempelt hij eenzaamheid als een belangrijk thema voor de toekomst.

Desondanks is Bakas van mening dat geluk maakbaar is en kwestie van verstandige keuzes maken. In zijn opinie krijgen ongelukkige mensen net zoveel kans op geluk als mensen die wel gelukkig zijn, alleen zien zij die kansen niet of weten deze niet te benutten. In zijn andere boeken,  bijvoorbeeld The Future of Faith, betoogt Bakas dat economische en spirituele trends parallel met elkaar lopen. Dit is een gegeven dat Bakas intrigeert. Daarnaast houdt hij zich bezig met tal van andere zaken die over de toekomst gaan en schreef hier diverse bestsellers over,  die in binnen- en buitenland werden uitgegeven.

Awards
Bakas staat in de top-10 van meest geboekte sprekers van ons land en won al diverse prijzen. Zo werd hij in 2009 uitgeroepen tot Trendwatcher van het jaar. De branchevereniging van marketeers, NIMA, riep hem zelfs uit tot meest invloedrijke trendwatcher onder de Nederlandse marketeers.