BICT Groep naamgever stadion FC ’s-Gravenzande

Vanaf de oprichting in 2011 is BICT Groep van directeur-eigenaar Bas Voermans al sponsor van FC ’s-Gravenzande. “We zijn ooit begonnen als een kleine sponsor, maar zijn als bedrijf gegroeid en daarmee ook als sponsor.” Nu is het Naaldwijkse bedrijf een van de grotere sponsors en zelfs de naamgever van het stadion én shirtsponsor van de in de Hoofdklasse spelende club.

Sportieve jeugd
Als jong ventje was Voermans getalenteerd in meerdere sporten, behalve gevoel voor voetbal, blonk hij ook uit in tennis. “Toch kies ik voor voetbal als ik moet kiezen, het sociale aspect in deze sport is zo groot. Het team versus het individu. Ik ben van voor de fusie, ik speelde bij ‘De Sport’ (SV ’s-Gravenzande), maar had veel vrienden bij de ‘Rood-Wit’ (VV ’s-Gravenzande). De eenwording tot FC ‘s-Gravenzande was voor mij dus een geschenk én uiteindelijk ook voor de club. Verenigingsmanager Koos Klop valt Voermans bij; “Je ziet dat de fusie van 2010 echt voor een eenheid heeft gezorgd. In de jeugd zijn geen bloedgroepen meer, die jongens en meiden hebben alleen maar voor FC ’s-Gravenzande gespeeld. Ze weten niet beter.”

Professionele organisatie
Het aanstellen van geboren Monsternaar Klop in 2018 was een stap naar professionalisering binnen de organisatie: “Ik werkte als inkoper in groente en fruit en was al betrokken als teammanager bij het eerste elftal. Ik ben in deeltijd begonnen als verenigingsmanager, maar merkte dat als je de vrijwilligers goed wilt aansturen, je hier echt voltijd aanwezig moet zijn.
Nu ben ik 70 uur per week met ‘De FC’ bezig, deels als baan, deels als vrijwilliger.”. Ook Voermans is vrijwillig actief bij zijn geliefde club: “Ik ben betrokken geraakt bij de Business Club en heb me hier een aantal jaar voor ingezet. Tot voor kort kon ik hier tijd voor vrijmaken en zat ik gerust drie keer per week op het sportpark. Vanwege tijdgebrek heb ik hier helaas mee moeten stoppen, maar direct heb ik toen het sponsorschap geïntensiveerd. Ik ben zo verbonden met deze club!”

Grote club met lokaal gezicht
Hoewel FC ’s-Gravenzande in de top-10 staat van Nederlandse voetbalclubs qua leden, is de lokale signatuur erg belangrijk. Klop legt dit uit: “We hebben zo’n 1600 leden en bieden voetbal in de volle breedte; walking football voor de ouderen, G-voetbal voor mensen met een beperking en bijna 250 dames en meisjes spelen hier. Ook in de selectie willen we zo veel mogelijk met jongens uit de regio spelen. Laatst stonden er acht spelers uit ‘s-Gravenzande op het veld. Dat is ook voor het publiek leuker, die zien hun eigen familieleden schitteren. Daar zijn we trots op.” Ook sponsor Voermans stemt dit vrolijk: “FC ’s-Gravenzande is groot, maar we blijven klein denken. We denken breder dan alleen de selectie, iedereen in de vereniging moet plezier hebben in het voetbal.“

Belang sponsorschap
Klop benadrukt het belang van sponsors: “Een voetbalclub heeft drie grote inkomstenbronnen; de kantine-omzet, contributies en sponsorinkomsten. De eerste twee zijn op zeker moment uitgeput, daar zit geen rek meer in. Sponsorinkomsten kun je echter wel blijven genereren. Die heb je ook nodig om de brede vereniging te kunnen blijven.” Voermans vult aan: “Het sponsorschap is voor mij tweeledig. Enerzijds draag ik graag bij omdat ik ook supporter ben van deze club. Anderzijds is het goed om als bedrijf maatschappelijke steun te kunnen geven. Voordeel voor BICT is verder;
we werven indirect goed personeel onder de leden. Zo zijn er al diverse BICToppers via FC s-Gravenzande in dienst getreden.”

Maatschappelijk betrokken
De toonaangevende Managed Service Provider (gespecialiseerd in het leveren van Private Cloud oplossingen) is bijzonder actief in het financieren van diverse goede doelen en sportclubs: “De rood-blauwen in het Breeje Durp blijft voor de BICT Groep een belangrijke club, maar ook elders vind je onze reclameborden. Bij andere voetbalclubs, de tennis en we zijn hoogsegmentsponsor van Sparta Rotterdam. We steunen veel initiatieven, vaak los van commercie. Als er uiteindelijk een zakelijk voordeel in zit, is dat meegenomen.” zegt Voermans. Tot slot voegt Klop toe: “Het mooie van BICT Groep en onze andere sponsors is dat zij het technisch beleid volledig aan de club laten. Dat is pas goede samenwerking!” 

fcsgravenzande.nl 

bictgroep.nl