BICT Groep biedt zakelijk én maatschappelijk veelzijdigheid

In het najaar van 2023 vierde de Naaldwijkse BICT Groep zijn 12,5-jarig jubileum. Ooit voortgekomen uit een bedrijf in elektrotechniek is de groei onmiskenbaar; waar met een kwartet medewerkers in 2011 is begonnen, bestaat het team nu uit een kleine dertig personen. De potentie blijkt ook uit de nieuwbouw die momenteel wordt ontwikkeld aan de Koopmanstraat. Een verdubbeling van de kantoorruimte in een zeer duurzaam pand zal in 2024 worden betrokken.

Ondernemerschap
Hoewel de grootouders van Bas Voermans een eigen slagerij hadden, waren zijn ouders geen ondernemers. “Het ondernemen zal toch in het bloed hebben gezeten, want al op 26-jarige leeftijd ben ik mijn bedrijf gestart. Na een MBO-opleiding ICT in Den Haag ben ik in loondienst gegaan bij V&R Techniek, hier kreeg ik alle vrijheid om de ICT-tak op te zetten. We waren echt een early adapter op het gebied van internetbellen. Op zeker moment kon ik verzelfstandigen en ben ik BICT Groep begonnen, Bas ICT. Lekker duidelijk!” zegt de 38-jarige oprichter/eigenaar. 

Familie
De in Naaldwijk woonachtige Voermans is geboren en getogen in ’s-Gravenzande en hecht sterk aan zijn familie: “Mijn broers waren beiden in loondienst, maar ik heb hen geënthousiasmeerd om ook een eigen zaak te beginnen. Broer Patrick heeft nu Voermans Tuinen en broer Danny is mede-eigenaar van NIVO-bouw. We dagen elkaar uit tot een hoog niveau, want zo veel Voermansen zijn er in Westland niet. Als één van ons een steek laat vallen, hebben de anderen er last van.” Sinds 1 januari heeft Voermans de operationele leiding overgedragen aan Kevin Bogaards: “Mijn gezin is belangrijk voor me; mijn vrouw Nicole en dochters van acht en zes jaar oud hebben niet altijd de aandacht gehad die ze verdienden. Ik was 24/7 aan het werk. Nu is er meer tijd voor elkaar én verhuizen we terug naar ’s-Gravenzande.”

Klein begonnen
In de buurt van het huidige pand is BICT Groep begonnen; in de Slotenmakerstraat werd een kantoor betrokken. Na zes jaar kwamen er werk- en opslagruimten tekort en werd er verhuisd naar de Koopmanstraat. “Ook qua klantenkring begonnen we klein. Ik heb letterlijk nog op het betonpad bij tuinders een bakkie gedaan. Er hing een lepeltje aan een touwtje waar iedereen mee roerde, dat ding hing er waarschijnlijk al jaren, haha…. “Nu zijn de meest toonaangevende bedrijven in Westland en omgeving klant bij BICT Groep. “We bedienen MKB, MKB plus en Enterprise, denk dan bijvoorbeeld aan grote hotelketens. We komen nog steeds bij tuinders, maar Lans Tomaten en Prominent zijn onvergelijkbaar bij de kwekerijen waar we vroeger kwamen.”

ICT-diensten
“Wat BICT Groep doet? Simpel gezegd bieden we vier paraplu’s; IT-oplossingen, internettelefonie, cloudservices en internet serviceprovider. Voor mensen die er minder verstand van hebben; we bieden een totaaloplossing voor alle ICT-vraagstukken. 

Wat ons onderscheidt van andere ICT-bedrijven? Wij zijn geen reseller, we verkopen dus niet andermans product. Daarmee volgen we niet de markt, maar ontwikkelen we onze eigen cloudoplossingen, onze private cloud provider is in Nederland uniek. We hebben ICT’ers achter het bureau en fieldengineers. Vanwege de bedrijfsgevoelige informatie werken we alleen met eigen personeel.”

Maatschappelijk gezicht
Ook de samenleving mag meeprofiteren van Voermans: “Sinds kort werkt Michiel van den Berg hier als relatiebeheerder. We willen meer doen dan her en der een sponsorbord plaatsen, we willen maatschappelijk impact maken. Zo brengen we echt iets teweeg en maken het verschil. Daarmee komt het wel overeen met het bedrijf. Want we werken hier letterlijk alle dagen en uren van het jaar; ook als er op Eerste Kerstdag een systeem hapert, zijn er mensen met piketdienst om het te verhelpen.
Zelf ben ik nu ambassadeur geworden van BICT Groep, ik ben de brandstof voor het bedrijf. De overige energie stop ik in de BMW Racing Cup, hier kan ik mijn energie in kwijt. Ondernemen en topsport liggen dicht bij elkaar!”

bict.nl