‘Benefietstocht’ voor Jade Kops: met dank aan MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs

Tien maanden nadat hij op het podium van de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs stond, staat Sander van Scheijndel wéér op een podium. Nu voor z’n eigen wielerwinkel in hartje ’s-Gravenzande, om een peloton van 250 wielrenners toe te spreken. Die zijn op
3 september naar ’s-Gravenzande gekomen voor een ‘benefietstocht’: geld inzamelen voor kankerpatiëntje Jade Kops (16). Het is mede aan de Westlandse ondernemersprijs te danken dat een dolgelukkige familie Kops 21 duizend euro in ontvangst kan nemen.

Met zijn VS Cycling mist Sander van Scheijndel de MKB Westport Notarissen Ondernemersprijs 2022 op een haar. Hij moet het donderdagavond 17 november 2022 afleggen tegen Argos Packaging. Wel gaat hij naar huis met de themaprijs ‘meest onderscheidend in de branche’. In achttien jaar tijd is zijn wielerspeciaalzaak uitgegroeid tot trendsettend in Nederland. Racefietsen en mtb’s van zes absolute topmerken staan er startklaar, met name in het hogere segment. Ook wielrenners van buiten het Westland weten de weg naar de Sand-Ambachtstraat 78 te vinden.

Als Sander als ondernemersprijs-finalist te gast is in de WOS-talkshow van Rob Veenman, is er ook een andere gast: Jade Kops. Twee jaar terug kreeg Jade, toen 14, de diagnose kanker. De ’s-Gravenzandse heeft een spierceltumor in de keel. Die leek begin dit jaar te zijn onderdrukt. Een dag later kwam de boodschap dat de kanker terug was. Het was het begin van een traject van 12 slopende chemokuren. Inmiddels heeft Jade al meer dan 500 chemobehandelingen gehad. Ze heeft nog één kuur te gaan. Daarna volgt een onderhoudstraject van één of twee jaar. De toevallige ontmoeting laat fietsenwinkelier Sander niet los: hij zou graag iets voor zijn dorpsgenootje willen betekenen. En die kans krijgt hij.

Forse inkomensachteruitgang
Voor ouders Wendy en René is er ook financieel leed: veel kosten worden niet gedekt door zorgverzekeringen. René raakt in september zijn baan als onderwijsadviseur kwijt, omdat de zorg voor zijn dochter te veel tijd kost. Daardoor gaat het gezin fors in inkomen achteruit. Voor Sander een reden om samen met goede vriend Barry Disselkoen in actie te komen. In korte tijd wordt een fietstocht voor het goede doel uit de grond gestampt. De verwachting is dat er ‘misschien een paar rooitjes’ bij elkaar kon worden gefietst. Maar in dergelijke omstandigheden laat het Westland zich niet kennen. Geholpen door het stralende weer eindigt de rit met een fantastisch bedrag: 21 duizend euro!

van-scheijndel.nl