Bedankt Lars! Voor 17 jaar trouw partnership

Shirley Schelkers

Voorzitter MKB Westland 

Ondernemersprijs is echt een begrip geworden

“Lars is de geestelijk vader van de Westlandse ondernemersprijs en heeft ‘m echt op de kaart gezet. De prijs is een begrip geworden en een eretitel die bedrijven een geweldige boost kan geven. Als belangenorganisatie voor het Westlandse midden- en kleinbedrijf zijn we Lars heel dankbaar voor zijn inzet voor het mkb. Ik vind het hartverwarmend om te zien hoe hij zich inzet voor ondernemers. Ik denk ook met veel plezier terug aan de prijsuitreikingen die we samen hebben mogen doen. Zoals die keer in coronatijd, toen Lars bij winnaar GJ, De HR-partner buiten en in de stromende regen het juryrapport stond voor te lezen. Het typeert hem dat hij daar geen enkel probleem van maakte en er juist de lol wel van inzag. Lars heeft veel oog voor maatschappelijke ontwikkelingen. Daarom ben ik hartstikke blij dat hij zich blijft inzetten voor Westland; nu in de vorm van een foundation die medewerkers van Westport Notarissen hebben opgezet en die acties in Westland en Rotterdam ondersteunt. Dankjewel Lars voor 17 jaar trouw voorzitterschap.” 

Wessel Buddingh

CEO van Big Green Egg Europe, winnaar ondernemersprijs 2020

Een geweldig aardige en doortastende kerel

“Wij wonnen de prijs in het eerste coronajaar en dus was er geen grote happening in de Oude Kerk. Dat was pech natuurlijk, maar onze prijsuitreiking was ook heel bijzonder. Een paar collega’s van mij zaten in het complot en ik wist nog van niks. Lars kwam langs met een cameraploeg en ik werd met een smoesje naar onze buitenkeuken gelokt. Daar werd de champagne ontkurkt en plopte het confettikanon. Echt te gek! De lovende woorden van Lars maakten veel indruk en ik heb wel een paar traantjes moeten wegpinken. Lars was al bij ons geweest voor het jurybezoek en dat was hartstikke leuk. Hij nam echt de tijd en was oprecht geïnteresseerd in wat wij doen. Want er gebeurt zoveel moois in het Westland en het is goed om daar af en toe eens bij stil te staan. Jammer dat Lars er nu mee stopt. Hij is een geweldig aardige en doortastende kerel en heeft met deze prijs iets bijzonders neergezet. Daar mag hij heel trots op zijn.”

Aad Franken

Horecaondernemer, eigenaar van Bij5, genomineerd voor ondernemersprijs 2010

Inspirerend om te zien wat Lars allemaal doet

“Ik ken Lars al heel lang. Hij komt uit Noordwijk en toen hij hier in Naaldwijk ging werken, at hij regelmatig bij ons, bij Mirell, voordat hij weer naar huis ging. Wij waren bezig met de oprichting van een horecavereniging en daar hielp hij ons bij. Zo leerden we elkaar goed kennen. Ik heb echt bewondering voor het aantal ballen dat Lars in de lucht weet te houden. Hij is niet alleen initiator van de ondernemersprijs, hij is ook maatschappelijk zeer betrokken. Hij doet veel voor het Westlandse verenigingsleven, voor de culturele sector en voor verschillende stichtingen. In 2010 waren wij met Bij5 genomineerd voor de ondernemersprijs. We hebben de prijs niet gewonnen, maar de nominatie zelf was al een hele eer. De prijsuitreiking was toen nog lang niet zo’n grote happening als nu. Sinds 2012 is de Oude Kerk in Naaldwijk het decor van de feestavond en mogen wij gastheer zijn. Een geweldig evenement waar wij ons altijd enorm op verheugen. En misschien nog een leuk feitje: ik was op de golfbaan ooit getuige van zijn eerste hole-in-one!”

Lex van der Ende

Algemeen directeur Van der Ende Group, winnaar ondernemersprijs 2016

Lars heeft ons geleerd dat je trots mag zijn op je bedrijf

“Ik weet nog precies waar ik was toen Lars mij belde om te vragen of wij de nominatie voor de ondernemersprijs wilde accepteren. Ik was bij wijze van uitzondering thuis aan het werk na een zeer intensieve periode. Ik was net in het bedrijf gestapt, we hadden een nieuw bedrijfspand aangekocht, ik had zelf een nieuw huis gekocht en ik moest nog elke nacht m’n bed uit voor onze jonge tweeling. ‘Mag ik daar een nachtje over slapen’, vroeg ik Lars. Natuurlijk hebben we ‘ja’ gezegd en dat resulteerde niet alleen in een prachtige prijs, maar ook in een waardevolle vriendschap. Ik heb Lars vooral het jaar daarna, toen ik in de jury zat, goed leren kennen en waarderen. We zien elkaar een paar keer per jaar en kunnen dan urenlang met elkaar praten over ondernemerschap. Ik heb enorm veel respect voor zijn vernieuwende en soms disruptieve visie. Ik koester mooie herinneringen aan die avond in de Grote Kerk waarop Lars de prijs aan mij en mijn vader uitreikte. Hij heeft ons geleerd dat je trots mag zijn op je bedrijf en dat je dat ook mag uitstralen. Een les waarvoor ik hem tot op de dag van vandaag dankbaar ben.”

Pieter Varekamp

Wethouder Economische Zaken

‘Westland is een ondernemende gemeente, we zijn blij met al dat ondernemerschap in onze regio. Dat brengt een goede werkomgeving voor onze inwoners en mooie steun aan het verenigingsleven met zich mee. De ondernemersprijs is een prachtige manier om de Westlandse ondernemers in het zonnetje te zetten. Afgelopen jaren hebben Lars Boellaard en MKB Westland de MKB Westport Notarissen ondernemersprijs laten uitgroeien tot een prijs die regionaal maar ook buiten Westland hoog aangeschreven staat.’