30 september: Dag van de Westlandse Techniek

Elk jaar wordt op de laatste vrijdag in september in het Westland de Dag van de Westlandse Techniek georganiseerd. Een laagdrempelig bezoek van basisscholen aan techniekbedrijven. Leerlingen van groepen 7 en 8 maken kennis met twee techniekbedrijven, een bezoek van 9:00-10:00 uur en een bezoek van 10:30-11:30 uur.

Bijna 40 klassen, en daarmee 1000 kinderen, staan al ingeschreven voor de 14e Dag van de Westlandse Techniek op vrijdag 30 september a.s. Ondernemers vertellen met passie over hun bedrijf en proberen zoveel mogelijk de kinderen zelf aan de slag te laten gaan met een activiteit passend bij het bedrijf. WNTweb zorgt voor indeling van de bezoeken, zoveel mogelijk op fietsafstand van de school. Geïnteresseerde bedrijven kunnen contact opnemen met Paul Steyn via p.steyn@wntweb.nl

Dag van de Westlandse Techniek 2019
Op vrijdag 27 september werd voor de 12e keer de dag van de Dag van de Westlandse Techniek gehouden. Bijna 1.700 Westlandse basisschoolleerlingen uit groepen 7 of 8 gingen bij twee ‘techniek’ bedrijven in het Westland op bezoek, er deden in totaal 67 bedrijven mee aan deze dag. Twee keer een bezoek van een uur aan een bedrijf, dat was de opzet van de ochtend (9.00-10.00 en 10.30-11.30 uur). De Dag van de Westlandse Techniek wordt ieder jaar door WNTweb georganiseerd in samenwerking met ISW Hoge Woerd en de convenantpartners van ISW. Voor de veiligheid onderweg en in de bedrijven zijn er vanaf de 12e editie oranje hesjes voor de leerlingen beschikbaar gesteld met de opdruk ‘Dag van de Westlandse Techniek’. De financiering van de hesjes werd mogelijk gemaakt door de convenantpartners metaal, instalelektro en bouwbreed die samenwerken met ISW.

Beeldvorming
Het doel is, zoals ieder jaar, een interessante en leerzame ochtend voor de leerlingen zodat deze leerlingen een goed beeld krijgen over de mogelijkheden in de techniek. Zelf ervaren is een mooie kans, je komt tegenwoordig niet zomaar in een bedrijf. De meeste bedrijven zijn uit het dorpsbeeld verdwenen en zijn voor de leerlingen ver weg op een bedrijventerrein gevestigd. Er ligt voor alle betrokken partijen een groot belang om de techniek onder de aandacht te brengen en te laten zien! De vraag naar technische mensen is groot, in allerlei sectoren en op verschillende niveaus zijn technische mensen hard nodig, nu en in de toekomst. De leerlingen kunnen met eigen ogen zien dat een carrière in de techniek of technologie veel kansen biedt voor vakmensen in diverse functies.

Welkom bij WNTweb