MKB Westland HaringPraet  2016

Op woensdag 29 juni vond de eerste editie van MKB Westland HaringPraet plaats. Dit spiksplinternieuwe evenement bij Restaurant Unicum Elzenhagen werd druk bezocht door ruim 200 Westlandse ondernemers. De bijeenkomst werd mogelijk gemaakt door MVO Westland, GJ Personeelsdiensten, JLM personenvervoer en Restaurant Unicum Elzenhagen.  Alle ingrediënten waren aanwezig, zodat het een perfecte en gezellige HaringPraet werd in een ongedwongen sfeer!

Plannen MKB Westland voor de komende periode
Henk Salome opende de bijeenkomst met een welkom voor alle aanwezigen. De voorzitter noemde de plannen voor de toekomst van de ondernemingsvereniging. Hij vertelde dat het bestuur een gezonde ledengroei wil creëren middels meer dienstverlening, informatie en communicatie. Zo komt er op 7 september a.s. een bijeenkomst exclusief voor leden over alternatieve vormen van financiering, wordt er eind dit jaar een MKB Westland app ontwikkeld, worden er lunches georganiseerd om kennis te maken met nieuwe leden en wordt er na de zomer gestart met het bezoeken van bedrijven door het bestuur. Over het rapport retailvisie dat onlangs gepresenteerd is liet de voorzitter weten dat het doel is om een onafhankelijke centramanager aan te stellen.  Ook benadrukte Henk Salome het belang van het inkoopbeleid. Het is belangrijk voor ondernemers om in de lokale database van Gemeente Westland te staan. Aanmelden kan via: https://www.mkbwestland.nl/aanbesteding

Na het openingswoord was het de beurt aan sponsor MVO Westland. Directeur  Inge Vermeulen informeerde de aanwezigen met een enthousiast verhaal en riep de ondernemers op om MVO-partner te worden. “MVO Westland kan samen met Westlandse ondernemers  zorgen dat mensen met een uitkering weer aan het werk geholpen worden.”, aldus Vermeulen.

Na het woordje van Inge Vermeulen vertelde Aad Moerman van Restaurant Unicum Elzenhagen hoe trots  hij was om slechts een half jaar na de opening al gastheer te mogen zijn van dit evenement.

Na het officiële gedeelte werd er een 6-gangen Walking Dinner geserveerd en werd er volop genetwerkt onder het genot van heerlijke hapjes en drankjes. Er kan teruggekeken worden op een succesvolle eerste HaringPraet!

Fotografie: Rolf van Koppen