Uit de regio

Westlands Winkelgebied in schoonheids top drie

De gemeente Westland is derde geworden in de categorie ‘Grote gemeente met Schoonste Winkelgebieden’ in de verkiezing van het Schoonste Winkelgebied 2018. Dat maakte NederlandSchoon dinsdag 30 oktober bekend. Uit het onderzoek, dat afgelopen zomer plaatsvond, blijkt dat de gevels in de gemeente Westland zeer schoon zijn. Daarnaast wordt onkruid goed weggehaald en is er geen graffiti zichtbaar. De gemeente Maastricht ging er in de categorie grote gemeenten met de titel vandoor en de gemeente Almere eindigde op de tweede plaats.

Voor meer informatie: www.nederlandschoon.nl/winkelgebiedverkiezing.

Westland Event 2018 over datagedreven tuinbouw

Tijdens het jaarlijkse Westland Event op 7 december 2018 staat het thema ‘datagedreven tuinbouw’ centraal. Sprekers zijn onder andere Gerhard van der Bijl van RoyalFloraHolland, futurist Richard van Hooijdink en Jack Esselink van IBM. Merijn Doggen is de dagvoorzitter.

Internet of Things, Big Data, Data Science, Artificial Intelligence en Blockchain: termen waar we bijna dagelijks wel over horen of lezen. Allemaal hebben ze met het verzamelen en toepassen van data te maken. Verschillende sectoren zijn actief bezig met toepassingen van data, voor bijvoorbeeld nieuwe producten, diensten of bedrijfsprocessen. Hoever is de sector ermee en welke kansen liggen er voor de glastuinbouw als deze middelen nog actiever worden ingezet? Tijdens het Westland Event zullen datadeskundigen en tuinbouwondernemers de aanwezigen meenemen in de mogelijkheden die ontstaan als datagegevens en tuinbouwkennis succesvol worden samengevoegd.

Aanmelden

Als toonaangevende glastuinbouwgemeente wil Westland met het Westland Event een platform bieden waarop overheden, ondernemers en het onderwijs elkaar kunnen ontmoeten en kunnen bijpraten over belangrijke ontwikkelingen in de glastuinbouwsector. Ook dit jaar is Royal FloraHolland in Naaldwijk gastheer van het event, dat mede mogelijk wordt gemaakt door bijdragen van Rabobank Westland en Rijk Zwaan. Het Westland Event begint dit jaar om 12.15 uur en duurt tot 18.30 uur. Het wordt, in verband met het tienjarig bestaan, afgesloten met een feestelijke vrijdagmiddagborrel, inclusief DJ.

Aanmelden kan vanaf maandag 22 oktober 2018 via www.gemeentewestland.nl/westlandevent.