Regio nieuws

Nieuwe namen in ’s-Gravenzande

Ondanks de vakantieperiode is er hard gewerkt in het Centrum van ’s-Gravenzande. Maar liefst 6 ondernemingen hebben hun deuren de afgelopen weken geopend.

Brasserie The Chapter (voormalige Spaansche Vloot) heeft tijdens de feestweek proefgedraaid en draait inmiddels op volle toeren. In de Graaf Willem II straat hebben BIJ BLOEM en VIVIR sfeer haar deuren geopend, in de v.d. Kasteelestraat Hier Altijd Raak en in de Langestraat hebben zich Freshbo, groente en fruit voor iedereen en Tandprotethische Praktijk Westland gevestigd. De Kruidvat en de HEMA zijn ingrijpend verbouwd en klaar voor de toekomst.

In september mogen wij Ter Stal familiemode en Milos Grieks Restaurant verwelkomen in de Langestraat, gaat Brownies en Downies open en By Steffiez in de Pieter Heusstraat.

Met deze nieuwe namen gaat BIZ ’s-Gravenzande positief het najaar in. Nieuwe collecties hangen inmiddels in de winkels, tal van activiteiten staan in de startblokken… BIZ ’s-Gravenzande, stad aan zee is er klaar voor, wees welkom.

www.sgravenzande.website

Het is spannend in Monster

Spannend op het gebied van winkelaanbod en assortiment. De winkels doen hun uiterste best klanten te binden en te behouden maar het aanbod is ook een belangrijke factor. Er wordt mondjesmaat gebouwd en waar gaan die nieuwe klanten naar toe?

Spannend op het gebied van Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). De eerste stap is gezet. Gelijke inzet van de partners is essentieel. De nabije toekomst zal uitwijzen wat het voor Monster gaat betekenen. Wordt het met een kwastje verf de gaatjes dichtsmeren of gaat er rigoureus iets veranderen. Camera toezicht op de toenemende drugshandel en overlast?

Handhaving op het gebied van langparkeerders om maar twee zaken te noemen.

Spannend op het gebied van de Bedrijfs Investerings Zone (BIZ). Het bestuur werkt hard aan de voorbereiding van de bestendiging van de BIZ voor de komende jaren welke in 2020 moet plaatsvinden. Zonder het collectief van winkeliers heeft het winkelcentrum geen hart meer. Dit nu vurig kloppend hart zorgt voor mooie zaken zoals activiteiten als de braderie maar zeker ook de Kerstmarkt!

Daar doen we het met z’n allen voor!

Spanning hoort er bij en maakt dat we niet verzaken; spanning is gezond en ‘keeps Monster Alive’.

Naaldwijk Winkelrijk

Inn Naeldwijk

In augustus heeft dit hotel haar deuren geopend aan het Wilhelminaplein. Slaap een nachtje in dit prachtige hotel of geniet van ontbijt, lunch of diner.

Biokapper

In de Prins Hendrikstraat vindt u De Bio Kapper. Een salon met een natuurlijke kijk op haar en leefstijl met eerlijke en pure producten.

Algria Bodycare

Op 21 september opent deze salon voor definitief ontharen in de Koningstraat.

Groen licht voor De Rentmeester

Acht jaar na aankoop van de grond, is er groen licht voor de bouw van project De Rentmeester in hartje Naaldwijk. Het nieuwbouwproject komt tussen de Secretaris Verhoeffweg en winkelcentrum De Tuinen en bestaat uit een mix van wonen en winkelen: 47 appartementen en een Jumbo Foodmarkt.

Jumbo Foodmarkt

Naast grote steden als Amsterdam, Utrecht en Breda, is straks ook Naaldwijk een foodbelevenis rijker. Naast de dagelijkse boodschappen kan men bij de Jumbo Foodmarkt terecht voor 100% vers en gezond eten tegen de allerlaagste prijs. Zo staan bakkers, slagers, kaasspecialisten en koks iedere dag klaar om vanuit de verschillende wereldkeukens lekkere, verse maaltijden te bereiden.

De agenda van vindt u op de website van Naaldwijk Winkelrijk.

www.naaldwijkwinkelrijk.nl

Toekomst van Wateringen

Er moet wat gebeuren in Wateringen. Om Wateringen toekomstbestendig te houden is een aantal zaken van belang:

• goede doorstroom

• een duidelijke route in de bewinkeling

• voldoende parkeergelegenheid

• betaalbare woningen voor starters en ouderen

• een plein.

Vooral een plein wordt gemist. Een plein waarop de jaarlijkse Kermis en de wekelijkse markt kan worden gehouden zonder dat dit hinder oplevert voor het verkeer en de parkeerplaatsen. Een plein waarop mensen gezellig een praatje kunnen houden of waar ouderen even kunnen uitrusten op een bankje tussen het groen. Maar ook wil Wateringen haar dorpse karakter behouden. Winkels waar de eigenaar nog achter de toonbank staat en waar service en dienstverlening belangrijk zijn. Wij willen het aantal grote ketens beperkt houden en ons dorp aantrekkelijk maken voor speciaalzaken. Kortom, een mooi, toegankelijk en gezellig winkelcentrum met voor ieder wat wils.

De gemeente heeft voor de zomer in de Bibliotheek van Wateringen een viertal scenario’s aangedragen voor een toekomstvisie. Deze zijn nog niet in lijn met de visie van de ondernemers en bewoners. De BIZ is in nauw overleg met de gemeente, ondernemers en pandeigenaren om naar een plan toe te werken wat voor iedereen acceptabel is. Zij worden hierbij geholpen door stedenbouwkundig architect Iemke Bakker van change.nl die al hiervoor al mooie plannen heeft gemaakt. We hopen u in de volgende editie van de Streamer te kunnen vertellen wanneer de eerste schop in de grond gaat!