Persbericht: Collegeleden van MKB Westland bezoeken Wateringse ondernemers

De derde vrijdag van november is door MKB Nederland uitgeroepen tot ‘Dag van de Ondernemer’. In het kader van deze dag hebben de Gemeente Westland en belangenorganisatie MKB Westland een bezoek gebracht aan meerdere ondernemers in het centrum van Wateringen. Een delegatie van de gemeente, bestaande uit burgemeester en vier wethouders, heeft samen met bestuursleden en managers van MKB Westland de Scrumpy Pub en Vers 5 bezocht.

Na een ontvangst met koffie hebben Remmert en Leendert Keizer een toelichting gegeven op het ontstaan van de Scrumpy Pub en de rol ervan in de samenleving. Na een grondige verbouwing is de ‘Wateringse huiskamer’ weer helemaal klaar voor de toekomst. Behalve de Engels aandoende pub bestieren de ondernemende broers ook het restaurant Brothers in het oude raadhuis.

Een korte wandeling bracht de collegeleden en MKB’ers bij een prachtige samenwerking die na bijna 30 jaar niet meer weg te denken is uit Wateringen; Vers 5. In deze winkel werken vijf ondernemers samen onder een dak om de klant zo goed mogelijk van dienst te zijn. Klanten kunnen in dit concept een groot deel van de verse boodschappen doen; een bakker, bloemist, groenteboer, kaasboer en slager bieden in de sfeervolle winkel hun producten aan.

“Het is goed om samen met de betrokken wethouders en burgemeester Van Ardenne in gesprek te gaan met deze horeca-exploitanten en winkeliers. Er bestaan plannen om onder andere de parkeer- en verkeersdrukte in Wateringen aan te pakken. Dan is het belangrijk dat collegeleden, MKB Westland en ondernemers elkaar weten te vinden.” besluit MKB Westland-voorzitter Henk Salome.

www.mkbwestland.nl

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Shirley Schelkers 06 511 087 23.

Fotobijschrift: Op bezoek bij Leendert en Remmert Keizer van Scrumpy Pub
Foto: Thierry Schut