Op zoek naar het “kwispelsignaal” tijdens stormachtige Lenteborrel
Anders dan de naam doet vermoeden vond de eerste editie van de Lenteborrel plaats op een stormachtige dag in maart. Het was alles behalve lente. Ondanks het weer hadden de aanwezigen er zin in en kijken we terug op een mooie avond.
Zo’n 175 ondernemers kwamen de Kiem in ’s Gravenzande aangewaaid waar spreker Remco Claassen zijn opwachting maakte. Natuurlijk was er eerst tijd voor koffie en een praatje.

Om 20.00 uur heette voorzitter Henk Salome de aanwezigen van harte welkom. Een speciaal welkom voor Peter Wielaart van de Boetzelaer. Namens MKB Westland kreeg hij een boeket aangeboden als blijk van medeleven en waardering voor het hele team van het zwembad.
De voorzitter is blij dat hij ook dit jaar weer een mooi programma kan presenteren; Haringpraet, het Energiek Ontbijt en de Eindejaarsbijeenkomst. Tijdens het Energiek ontbijt bij Westland Infra kunt u wakker worden met Erben Wennemars. Ook worden er, in samenwerking met de gemeente, themalunches georganiseerd en komt er weer een retailevent aan.
In een korte terugblik sprak Henk over de activiteiten binnen het bestuur. Het bestuur heeft onlangs een inspirerende heisessie gehad, anders dan de naam doet vermoeden, was dit in een zaaltje in een hotel. Onder professionele begeleiding dachten ze na over de toekomst en de doelen die zij willen bereiken. Binnenkort staat een tweede sessie gepland.

Een mooi bruggetje naar, de spreker van deze avond, Remco Claassen die bekend staat om zijn spreekstijl. Over leidinggeven en efficiency weet hij alles en quotes als: “maak zelf een plan anders kom je in het plan van ander,” gebruikt hij in overvloed.

Remco Claassen begon zijn lezing met een korte voorstelronde. Met vragen over de huwelijkse staat, “wanneer heb je seks gehad” en “wat verdien je”, hoopte hij de aanwezigen te leren kennen. Met een hoop humor bracht hij verhalen uit de praktijk, net op het randje. Hij had de zaal hier vooraf al voor gewaarschuwd dus er werd smakelijk om gelachen.

Alle grappen leidde uiteindelijk tot een aantal serieuze aanbevelingen die bijdragen aan beter leiderschap en meer geluk.  Na alle denkbare management- en persoonlijke ontwikkelopleidingen te hebben gevolgd is hij helemaal klaar voor zijn salesfunctie. Helaas kwam hij tot de  conclusie dat het huidige werk in de sales hem niet gelukkig maakte. Een omslag  in zijn leven die hij iedereen gunt. Ieder persoon heeft een talent en ieder een persoon heeft een passie. Combineer deze twee en je gaat elke dag kwispelend naar je werk.

Met anekdotes schetste hij hoe het niet moet. Een term die hij daarvoor gebruikt is Fomp. Tot slot, zoals hij het zelf omschreef, een cadeau voor de aanwezigen met de zin:

IF IT IS UP TO BE IT IS UP TO ME

Alle wijsheid van de wereld in slechts tien woorden van twee letters.

Genoeg stof tot nadenken voor de aanwezigen om geïnspireerd aan de borrel te gaan.