Mooi wint MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2011

Het was het jaar van de familiebedrijven, concludeerde juryvoorzitter Lars Boellaard al eerder in het juryverslag. De notaris-partner van Westland Partners, naamgever van de ondernemersprijs, had grote waardering voor de inzet van alle drie de bedrijven. Via bezoeken aan de drie genomineerden had de jury zich een beeld gevormd van de bedrijfsvoering. Daaruit resulteerde uiteindelijk de hoogste score voor Mooi, een vernieuwend concept van de gebroeders Kouwenhoven uit Naaldwijk. Met hun formule hebben de twee cosmetica-broers het succesvol opgenomen tegen de erkende grootheden in de markt, zoals Douglas en ICI Paris.

“Blijkbaar hebben we Lars Boellaard en zijn juryteam kunnen overtuigen van ons ondernemerschap en enthousiasme”, constateerde Joost Kouwenhoven in zijn slotwoord. “Vier jaar terug zijn we de uitdaging aangegaan om van DA-drogisterij over te stappen op Etos en om voor onze parfumerie een totaal nieuw concept te bedenken, onder de naam Mooi. Achteraf bekeken was dat een schot in de roos. Etos gaat als een komeet en met Mooi hebben we twee weken terug ons veertigste filiaal geopend. In december hopen we op de vijftig te zitten.”

Als echte ondernemer bood Joost Kouwenhoven de aanwezige MKB-collega’s en het hele Westland meteen maar 19% korting op het gehele assortiment tot 3 juli aan bij Mooi. Jaap van Essen en René Beukers toonden zich goede verliezers, maar hadden uiteraard op meer gehoopt. “Weer met beide benen op de grond en vol gas verder”, was het nuchtere commentaar van Jaap van Essen. Met het uitzicht op de Noordzee bleef het in Bondi Beach nog lang gezellig. Het komende event van MKB Westland wordt het Prinsjesdag ontbijt op woensdag 21 september.