MKB Westland positief over ontwikkelingen in Naaldwijk!

De leegstand in Nederland en in Westland is de afgelopen periode helaas veel negatief onder de aandacht van landelijke en lokale pers geweest. Voorzitter Henk Salome van MKB Westland geeft aan zich niet te kunnen vinden in de wijze waarop Westlandse centra belicht worden. “In Naaldwijk en andere kernen is een positieve beweging ingezet, dergelijke negatieve publiciteit doet de ondernemers daar te kort. Wat ons betreft zijn al onze Westlandse centra het bezoeken waard!”

Centramanager Marjan Naaktgeboren vult hem aan; “Natuurlijk ontkent MKB Westland niet dat er leegstand is. Er is een leegstandsmakelaar aangesteld, die in gesprek is gesprek met pandeigenaren om met hen te bespreken wat mogelijkheden zijn om nieuwe winkeliers aan te trekken of winkels te verplaatsen naar het kernwinkelgebied. Het beleid rondom kernwinkelgebieden zal dit jaar met gemeente Westland herijkt worden om winkels te centreren en hiermee aansluitende winkelplinten te vormen. Diverse ondernemers hebben zelf al de stap gezet om te verhuizen naar het gebied dat waarschijnlijk benoemd zal worden tot het kernwinkelgebied.

Zo zal Beebie Westland zal verhuizen naar de Rembrandtstraat waar al diverse speciaalzaken en modewinkels gevestigd zijn. Van Daalen Optiek heeft een prachtige nieuwe winkel geopend aan het Wilhelminaplein. Hier kun je naast de mooiste brillen ook een broodje kopen. Boho Rebel is verhuisd naar een grotere locatie en in de Molenstraat opent binnenkort ‘So Sweet Chocolade’ waar je heerlijke chocolade kunt kopen maar ook rustig kunt genieten van een kopje koffie en een lekker stukje taart. Tenslotte bestaat Rob Vollebregt dit jaar 100 jaar met zijn winkel in de Herenstraat. Laten we deze en alle andere ondernemers zeker niet te kort doen.”

Ook de gemeente zet zich in om het centrum van Naaldwijk te versterken, bijvoorbeeld het Wilhelminaplein en het Havenplein die vorig jaar al zijn opgeknapt. Op dit moment wordt er een park gerealiseerd op de locatie van het oude gemeentehuis en heeft de gemeente toegezegd het Emmaplein, het Van Tijnplein en de tussenliggende straten op te knappen.

Daarnaast is de winkeliersvereniging bezig om extra groen in het centrum te verzorgen, organiseren zij regelmatig leuke evenementen, kan er in Naaldwijk gratis geparkeerd worden en zijn voor bezoekers openbare toiletten beschikbaar.

Natuurlijk is met dit alles niet direct de leegstand weggenomen. Deze inzet draagt bij aan een verbetering van het centrum en maakt het bezoeken van Winkelcentrum de Tuinen en Naaldwijk voor winkelend publiek meer dan de moeite waard!