MKB Westland Energiek Ontbijt 2012 levert weer veel gespreksstof op

Na een warm welkom van financieel directeur Alfred Besselink van Westland Infra en voorzitter Desirée van Yperen van MKB Westland betrad ook sponsor VTM Connect, Hans Olsthoorn, het podium. Het bedrijf is nieuw, de twee partners achter VTM Connect niet: VTM Telecom en DAEL IT. Met het nieuwe initiatief slaan de twee bedrijven een unieke brug tussen IT-systemen en telecommunicatie-oplossingen. Als aardigheidje kon iedereen een toepasselijke give away mee naar huis nemen: een potje met tweekleuren-hazelnootpasta van het merk VTM Connect.

Daarna was het aan Jan van Setten om de Westlandse ondernemers nieuwe inzichten aan te reiken. Aan de auteur van spraakmakende marketingboeken wel toevertrouwd: hij schreef de bestsellers ‘De Klantenfluisteraar’ en ‘Hoe krijg ik ze zover’. Om prikkelende stellingen zit Jan van Setten niet snel verlegen. Zo hanteert hij als onderverdeling voor de medewerkers in een bedrijf de ‘bruistabletjes’ en de ‘droeftoetertjes’. Zijn humoristische presentatie sprak op het vroege tijdstip zeker aan, ook doordat hij de serieuze onderwerpen niet uit de weg ging. Een gratis advies aan de zaal: “Budgetten vaststellen is uit de tijd. Laat mensen maar zelf maar met ideeën komen die bijdragen aan waar een bedrijf voor staat. Ook over kortingen was hij helder: “Laat de klant zelf maar uitleggen waarom hij korting denkt te mogen krijgen’’. Tot slot de tip: maak je bedrijf uniek. Zet bijvoorbeeld op je site:’’niet voor iedereen”. Dat geldt natuurlijk ook voor MKB, een club exclusief voor ondernemers!

MKB Westland Partners Ondernemersprijs
De vraag is of de Westlandse ondernemers die raad meteen ter harte hebben genomen, maar de waardering voor zijn enthousiasme was er niet minder om. De volgende bijeenkomst van MKB Westland komt er alweer aan: op donderdag 22 november reikt de Westlandse ondernemersclub de MKB Westland Partners Ondernemersprijs 2012 uit in de Oude Kerk in Naaldwijk. Tot 1 oktober kunnen nominaties nog worden ingediend via de website: www.mkbwestland.nl/ondernemersprijs-aanmelden