MKB Westland Eindejaarsbijeenkomst 25 november 2010

Het was niet de enige keer dat de leden van de actieve ondernemersclub elkaar troffen in het voorbije jaar. Met vaak spraakmakende bijeenkomsten weet MKB Westland leden keer op keer te verrassen.

Het was niet de enige keer dat de leden van de actieve ondernemersclub elkaar troffen in het voorbije jaar. Met vaak spraakmakende bijeenkomsten weet MKB Westland leden keer op keer te verrassen.
Elke ondernemer in het Westland is druk met zijn eigen zaak bezig. Maar dat wil niet zeggen dat het af en toe plezierig is met andere ondernemers van gedachten te kunnen wisselen. Of om deel te nemen aan prikkelende discussies, als Westlandse ondernemers onder elkaar. Heel in het kort is dat de ‘formule’ van MKB Westland, de vereniging die zich sterk maakt voor de belangen van ondernemers in de regio. Dat doet MKB Westland op verschillende manieren. De vereniging is inmiddels een serieuze gesprekspartner voor gemeente, Kamer van Koophandel, onderwijsinstellingen en de politie. Voor uiteenlopende onderwerpen heeft MKB Westland zich de afgelopen jaren sterk gemaakt, van bereikbaarheid tot regelgeving en van veiligheid tot Werkplein Westland.

Zeker zo belangrijk is het ‘netwerken’ binnen MKB Westland. Vier keer per jaar staat een bijeenkomst op het programma om de onderlinge banden tussen de leden aan te halen. Elke bijeenkomst wordt op een creatieve manier ingevuld. Het afgelopen jaar was er bijvoorbeeld een Snertbijeenkomst, met een debat over de invloed van de gemeenteraadsverkiezingen op het midden- en kleinbedrijf.

Beachpraet
Veel bekendheid heeft ook de jaarlijkse BeachPraet, in strandtent Bondi Beach. Het evenement valt altijd samen met de algemene ledenvergadering en de verkiezing van de Westlandse ondernemer van het jaar, dit jaar Greenco. De dag na Prinsjesdag zijn de leden traditioneel vroeg uit de veren: voor het jaarlijkse Prinsjesdag-ontbijt. Dit jaar werd in huis bij gastheer Westland Infra gesproken over de gevolgen van de Troonrede voor ondernemend Westland. De kabinetsplannen werden van kritische kanttekeningen voorzien door een deskundig panel, bestaande uit burgemeester Sjaak van der Tak, VVD-Kamerlid Paul de Krom, PvdA-Kamerlid Pierre Heijnen en voorzitter Desirée van Yperen van MKB Westland.
René van der Gijp scoorde tijdens Eindejaarsbijeenkomst
Als special guest had MKB Westland René van der Gijp uitgenodigd. Als linkerspits kon Van der Gijp goed uit de voeten bij onder meer Sparta en het Nederlands Elftal (15 interlands). Maar z’n echte faam dankt hij aan de onnavolgbare logica van z’n presentaties. Ook bij Groenrijk De Carlton, gastheer van de laatste bijeenkomst, had René van der Gijp weinig moeite om een lach op de gezichten te scoren. Zijn optreden was een humoristische apotheose van de slotmeeting, die eerder al was ingeluid door voorzitter Desirée van Yperen van MKB Westland. “Ook afgelopen jaar hebben we weer laten zien dat we veerkrachtig en innovatief zijn, dat we kansen kunnen zoeken en soms moeilijke beslissingen kunnen nemen”, kijkt zij terug op 2010.

‘Aandacht vragen voor beleid’
Ook gaf Desirée een kijkje in de activiteiten van MKB Westland achter de schermen: “We zitten samen met de andere ondernemerskringen aan tafel met de gemeente, om aandacht te vragen voor het beleid. Waar gaan dingen goed en hoe blijven we samen investeren in een ondernemend Westland? Met de winkeliersverenigingen bespreken we weer de lokale invulling. Door deze gesprekken hebben we afgelopen jaar samen met gemeente Westland, VNO-NCW en LTO een aantal belangrijke speerpunten geformuleerd: aandacht voor spreiding van activiteiten, parkeerbeleid, veiligheid, regelgeving en de dienstverlening van de gemeente. De paarse krokodil hoeven we niet meer uit te reiken, maar het blijft belangrijk om elkaar scherp te houden.”
Leden en sponsors: van harte bedankt!
Wat zou MKB Westland zijn zonder enthousiaste leden en gulle sponsors? Daarom wil het bestuur aan het eind van 2010 graag nog een bedankje richten aan alle ondernemers die ook in het lastige ondernemersjaar 2010 trouw lid zijn gebleven. En eenzelfde woord van dank gaat uit naar de sponsors die het mogelijk maakten dat ook 2010 weer tot een enerverend MKB Westland-jaar werd.