KUBO wint MKB Westland Partners Ondernemersprijs

Na het welkomstwoord van MKB Westland voorzitter Desirée Curfs, was het de beurt aan juryvoorzitter Lars Boellaard om de prijzen uit te reiken. KUBO heeft met zijn eigen Ultra-Clima kas een heel nieuw concept gebouwd waarmee telers energiezuinig kunnen investeren, wat resulteert in een maximale productie en betere kwaliteit. De behaalde resultaten bewijzen dat het concept werkt en mede daarom ging KUBO er met de deelprijs ‘strategie’ vandoor.

Bakkerij Vreugdenhil heeft al vele prijzen in de wacht gesleept en dat is niet voor niets. Voor de jury was het dan ook vanzelfsprekend dat de 3-sterren bakker met eigen speltveld én een baktheater de deelprijs ‘kwaliteit’ moest winnen. De bakkerij beheerst meerdere disciplines en het familiebedrijf is altijd servicegericht bezig.

Lars Boellaard refereerde bij Zuidkoop aan dat ene mooie moment waarin de ogen van heel Nederland op hen gericht waren: de troonwisseling. Zuidkoop had namelijk de grote eer de bloemversieringen te mogen verzorgen voor de inhuldiging van koning Willem-Alexander in de Nieuwe Kerk. Vandaar dat Zuidkoop ook de enige logische keuze was voor de deelprijs ‘Westland ambassadeur’. Zij laten over heel de wereld zien wat je met bepaalde bloem- en groenteproducten kunt doen en hoe je ze het beste kunt gebruiken. Daarnaast promoten zij hun producten op beurzen wereldwijd.

Na de uitreiking van de deelprijzen werd er een spannend filmpje getoond waarin KUBO als overall winnaar bekend werd gemaakt. KUBO blijft zich maar door ontwikkelen. Zij ontwikkelen niet alleen kassen voor de groente- en bloementeelt, maar juist ook om olie uit de grond te halen. Een zeer innovatief bedrijf dat daarom door de jury gekozen is tot overall winnaar.

Na de uitreiking van de forse bekers maakten de vele aanwezigen gebruik van de gastvrijheid in de Oude Kerk om uitgebreid te netwerken onder het genot van een overheerlijk Italiaans buffet. We kijken terug op een spannende, mooie avond. Na afloop bleef het nog lang onrustig in de omliggende horecagelegenheden.