Kandidaten televisieprogramma De Pitch seizoen 2 bekend

Vrijdag 10 februari om 19.00 uur wordt de eerste pitch van het televisieprogramma De Pitch uitgezonden op WOS TV. In dit programma volgen we vier lokale ondernemers in hun zoektocht naar kapitaal. Het doel van De Pitch is het toegankelijk maken van verschillende financieringen en het stimuleren van ondernemerschap. De deelnemende bedrijven zijn: Ensanne, C’est bon Chez Léon, Keyplan en Smart2Move.

Elke week presenteert een ondernemer zijn/haar plan inclusief financieringsbehoefte aan de jury. De jury beoordeelt het project en stelt kritische vragen. Direct na de uitzending kan iedereen investeren in het plan door middel van crowdfunding op www.kapitaalopmaat.nl.

Keyplan
Joran Pronk van Keyplan bijt het spits af in de eerste uitzending. Keyplan is een software applicatie waarmee het gehele facilitaire gedeelte van een vakantiepark gecoördineerd en beheerd kan worden. Het bedrijf heeft kapitaal nodig om uit te breiden in de tuinbouw- en recreatie- en uitzendbranche. Daarnaast is een app voor Android nog een grote wens.

Ensanne
Ensanne is een jong en creatief online marketingbureau gericht op de leisure & hospitality branche. Met de inzet van contentmarketing helpen ze opdrachtgevers hun online bereik te vergroten, influencers aan zich te binden of meer engagement te genereren. Sanne Bakker wil de investeringen van De Pitch gebruiken om de huidige groei van haar bedrijf te continueren.

Smart2Move
Smart2Move is het sport- en fitnesscentrum van Barry en Mariska Heller. Zij hebben een unieke vorm van sporten ontwikkeld: sporten op afspraak. Het bedrijf is voornemens om verder te groeien door middel van promotie, een verbouwing en het aantrekken van gekwalificeerd personeel.

C’est bon chez Léon
In de laatste aflevering maken we kennis met Léon van der Heijde van C’est bon chez Léon.  Deze brasserie in het centrum van Naaldwijk heeft uitbreidingsplannen omdat er veel vraag is naar de producten en diensten. Naast lunchen en dineren bij de brasserie verzorgen ze ook catering aan huis in de vorm van buffetten en home cooking.

De deelnemers pitchen hun plan aan een jury met jarenlange ervaring in ondernemerschap. Zijn zij bereid als eerste mee te gaan met het plan? De juryleden zijn namelijk de eerste investeerders van de crowdfunding. Daarna kan heel de regio meedoen!

Elk jurylid mag na het zien van de Pitch individueel zijn of haar keuze maken. Voorafgaand aan de Pitch hebben ze het ondernemersplan al gelezen. Als er één jurylid positief is, dan wordt er 2500 euro geïnvesteerd in het plan. Dit bedrag kan verdubbeld worden door andere juryleden. Mochten alle juryleden positief adviseren dan heeft de pitcher al 20.000 euro aan investeringen binnen.

Samenwerking
Het programma is een samenwerking tussen Kapitaal op Maat, MKB Westland, Rabobank Westland, Kredietunie Westland, Westland Partners Notarissen & Advocaten, Ruitenburg adviseurs & accountants, Malkenhorst Makelaars, Het Hele Westland, Spontaan Communicatie & Organisatie en WOS Media. Het doel van deze partijen is het toegankelijk maken van financieringen, het kenbaar maken van verschillende financieringsvormen en het stimuleren van het ondernemerschap in Westland en omgeving. Want het Westland bruist van innovatieve ideeën en ondernemerschap!

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom dit spraakmakende televisieprogramma via www.wos.nl/pitch of social media: www.facebook.com/pitchwestland of www.twitter.com/pitchwestland.

Foto: De kandidaten v.l.n.r. Léon van der Heijde, Barry en Mariska Heller, Joran Pronk en Sanne Bakker. fotografie: Rolf van Koppen