A-SAFE: Uitvinder en fabrikant van flexibele aanrijdbeveiligingen

Ze zijn de wereldleider op het gebied van flexibele kunststof aanrijdbeveiligingen en hebben wereldwijd in 15 landen vestigingen. Sinds vier jaar is A-SAFE ook in Nederland gevestigd. Deze fabrieksvestiging van het van oorsprong Britse bedrijf staat in Maasdijk.

A-SAFE is in de jaren tachtig begonnen als een polyethyleen producerend bedrijf en heeft zich door de jaren heen gericht op de ontwikkeling van polymeerproductietechnologie. In 2001 vond A-SAFE de flexibele kunststof aanrijdbeveiliging uit.

Kunststof: Duurzaam en representatief

“Traditioneel worden vangrails en andere afscheidingen van staal gemaakt. Dit zorgt na een aanrijding voor veel schade, zowel aan het voertuig als aan de afscheiding”, vertelt Rob de Greef, directeur van A-SAFE in Maasdijk. “De grote voordelen van kunststof ten opzichte van staal zijn dat het de energie absorbeert, terug komt in de originele vorm en veel minder schade veroorzaakt. Het is dus duurzaam en representatief. Met onze flexibele kunststof aanrijdbeveiligingen willen we de veiligheid op de werkvloer verhogen, gebouwen en magazijnen beschermen en daarnaast zorgen onze producten voor enorme besparingen op onderhoud en reparatie.”

Westlandse bedrijven

Grote nationale en internationale bedrijven als Coca Cola, Ahold, Nutricia en The Greenery werken met de systemen van A-SAFE. De Greef: “Als enige Nederlandse vestiging zijn wij verantwoordelijk voor de verkoop in het hele land en hebben wij ook rechtstreeks contact met alle Nederlandse klanten.” Ook steeds meer Westlandse bedrijven maken gebruik van de producten en kennis van A-SAFE. “Onze aanrijdbeveiliging is al te vinden bij onder andere Koppert Cress, Nature’s Pride, Van der Ende Groep, Rijk Zwaan en Royal FloraHolland.“

Adviserende rol

Naast het leveren van producten heeft A-SAFE ook een adviserende rol. Zo wordt er voor de klant ook naar het interne verkeersplan van bijvoorbeeld een groot magazijn gekeken. “Door de routes van onder meer heftrucks vast te leggen, looppaden voor het personeel aan te leggen en dit alles te beveiligen met onze aanrijdsystemen kunnen we de veiligheid op de werkvloer optimaliseren.”

Het succes van A-SAFE blijkt wel uit de cijfers. Het bedrijf groeit wereldwijd 20 tot 30 procent per jaar en bedient 90 procent van de markt. A-SAFE is daarmee dus met recht de wereldwijde marktleider te noemen.

www.asafe.com