All Phone Reparatie  ‘Reparatieservice vanuit omgebouwde bus’

Jonge ondernemers zijn geen zeldzaamheid in Westland. Een jonge ondernemer die vanwege niet-aangeboren hersenletsel met een omgebouwde bus door de regio rijdt voor zijn reparatiebedrijf, is wel een unicum. De 26-jarige Dirk van IJzendoorn uit Honselersdijk is de persoon die schuilgaat achter het bedrijf All Phone Reparatie.

Ziekenhuis
Op 14-jarige leeftijd kreeg Van IJzendoorn hevige hoofdpijn die leidde tot een epileptische aanval. Een ware strijd volgde voor de (destijds) Wateringse tiener van Nederlandse en Surinaams-hindoestaanse komaf. Anderhalf jaar verbleef hij in het ziekenhuis, waarvan hij zelfs een half jaar buiten bewust zijn is geweest. Een jarenlange revalidatie volgde, blijvende uitval was echter onontkoombaar. De aansturing vanuit de hersenen naar de benen bleef weg, een rolstoel zou noodzakelijk zijn. Toch heeft dit geen belemmering opgeleverd om een eigen bedrijf te starten.

Opleiding
“Ik viel op school uit in de tweede klas en kwam na 3,5 jaar terug. Met mijn 17 jaar wilde ik niet tussen veel jongere klasgenoten zitten en ik besloot een verkorte MBO 3-opleiding te doen. Ik werd regionaal MBO-uitblinker van het jaar en ben verder gegaan met ‘Ondernemerschap, retail en management’. Ik heb altijd affiniteit met techniek gehad, dus het ondernemerschap in de techniek was een voor de hand liggende stap.” zegt de goedlachse Van IJzendoorn.

Revalidatie
Terwijl Van IJzendoorn in het ziekenhuis revalideerde, begon hij met het bouwen van apps: “Rond 2009 kwamen de eerste touchscreens van mobiele telefoons uit. Ik had daar alleen maar een paar vingers voor nodig. Dat was eigenlijk een geluk bij een ongeluk. Ik had weinig te doen, dus begon mij de moderne smartphones eigen te maken. In 2013 heb ik mij ingeschreven bij de KVK, het begon serieuze vormen aan te nemen.”

Reparatieservice
“Mijn kennis van elektrische apparaten groeide mettertijd zo, dat ik besloot een bus aan te schaffen in 2016,” zegt Van IJzendoorn, “zo kan ik makkelijker naar klanten rijden, dat scheelt ons beiden tijd. Ik repareer smartphones, tablets, computers en smartwatches van alle gangbare merken. Al snel bouwde ik een klantenkring op; een snelle service, producten op voorraad, vertrouwen en ook een stuk ‘gunnen’ deed klanten terugkomen. Ook is het mogelijk dat de fabrieksgarantie intact blijft, ik gebruik zowel originele onderdelen alsmede de hoogst haalbare kwaliteit after-market onderdelen.”

Klantenkring
De klantenkring van All Phone Reparatie strekt zich uit over een groot gebied, stelt Van IJzendoorn tevreden vast: “Mijn eerste klant was Kees van der Kruijk van Sunproof uit Monster, vervolgens is via mond-tot-mondreclame en netwerkclub BNI het bestand steeds uitgebreid. Nu bedien ik mijn voornamelijk zakelijke klanten zelfs tot over de grenzen. In België en Duitsland zitten bijvoorbeeld verzekeringsbedrijven voor wie ik de reparaties uitvoer. Bij voorkeur werk ik met langdurige contracten, dit geeft de meeste zekerheid.”

Toekomst
Naast het reparatiebedrijf is Van IJzendoorn ook elders in het zakenleven actief, zo is hij mede-eigenaar van laser- en behandelkliniek Golden Clinic in Wateringen. “Daarnaast heb ik nog een bedrijf in de zorgbemiddeling voor hulpbehoevenden en ouderen. Vanwege mijn achtergrond heb ik veel kennis opgedaan van de wet- en regelgeving in de zorg. Ik help mensen met het realiseren van voorzieningen en ben verbinder tussen vraag en aanbod.” Sinds zijn 18e levensjaar heeft Van IJzendoorn geen Wajonguitkering meer; “Ik kan toch gewoon werken? Hard werken is niets mis mee! Uitbreiding van het team heb ik overwogen, maar dan loop je vaak toch achter de feiten aan. Binnenkort stap ik in het huwelijksbootje, mijn aanstaande zal zich bezighouden met de administratie. Zo heb ik nog meer tijd voor het bedrijf zelf!”

allphonereparatie.nl